Tilapiafilet in Thaise saus

  • 2 - 3 eetl. Thaise groene currypasta
  • 1 blik kokosmelk (40 cl)
  • 3 bosuitjes, in stukjes
  • 1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
  • 400 g tilapiafilet, in 12 stukken
  • 1 bakje cocktailgarnalen (125 g)
  • 1 eetl. olie

Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de currypasta zachtjes tot deze gaat geuren.
Voeg de kokosmelk toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken en dikker worden.
Roer de bosuitjes en de helft van de koriander erdoor.
Bestrooi de stukken vis met zout en leg ze met de garnalen in de kokossaus.
Smoor de vis, met het deksel op de pan, in 5 minuten op laag vuur gaar.
Keer de stukken na 2 minuten voorzichtig om met een spatel.

Serveertip
Strooi vlak voor serveren de rest van de koriander erover.
Lekker met pandanrijst en komkommer-wortelsalade.

Bron: Smulweb

Terug