Peren, bonen en spek

  • 1 bouillonblokje
  • 70 cl water
  • 375 g doorregen spek
  • 750 g verse sperziebonen
  • 2 uien
  • 5 cl witte wijnazijn
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 500 g peren
  • 2 takjes bonenkruid
  • zout
  • peper
  • 2 eetl. maïzena

Breng in een pan water en bouillon aan de kook.
Snij het spek in ongeveer ½ centimeter dikke plakken en voeg deze toe.
Kook dit ongeveer 15 minuten en haal het dan uit de pan.
Haal de sperziebonen af en breek ze in vier centimeter lange stukken.
Snijd de uien.
Doe de uien en bonen samen met de witte wijn azijn in de pan en kook het gedurende 15 minuten.
Schil de aardappelen en doe ze heel in de pan.
Van de peren de stengels verwijderen en voeg ze heel toe in de pan.
Breng met peper en zout op smaak en voeg ook het bonenkruid toe.
Kook ongeveer 30 minuten op een middelhoog vuur.
Maak de maizena aan met een beetje water en roer dit er doorheen
Snijd het spek in kleine stukjes en kook dit opnieuw kort.
Eventueel opnieuw op smaak brengen.

Bron: NN

Terug