Gewokte biefstuk met koriander, Chinese kool en rijst

biefstuk_koriander (2K)

  • 400 g basmati rijst
  • 400 g biefstuk
  • 1 grote Chinese kool
  • wokolie
  • kerrie djawa
  • ketjap manis
  • 1 bakje Conimex Boemboe Smoor Vlees
  • 6 eetl. grofgehakte koriander

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Snijd ondertussen de biefstuk in plakjes.
Was de Chinese kool en snijd hem in reepjes.
Zet een wok op het vuur en laat deze goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de Chinese koolreepjes met ½ eetlepel kerriepoeder en roerbak 3 minuten.
Voeg een scheutje ketjap toe en roerbak 1 minuut mee.
Uit de wok scheppen en afgedekt warm houden.
Laat de wok weer goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de biefstukplakjes ca. 1 minuut.
Voeg de boemboe en 1 dl water toe, goed roeren en 2 - 3 minuten laten pruttelen.
Bestrooi het gerecht met de koriander.
Schep de warme rijst op 4 warme borden.
Schep de Chinese kool ernaast en de gewokte biefstuk erop.

Op tafel

Zet gebakken uitjes op tafel voor de krokante finishing touch.

Lekker anders kan ook

Vervang de biefstuk door roerbakvleesreepjes.
Dit gerecht is ook lekker met spitskool.

Zet een compleet menu op tafel

Lekker vooraf Gebakken visballetjes met sweet-chilikoriandersaus en Limoenkwark toe.

Bron: Conimex

Terug