Hachis Parmentier met Meritus-ossenstaart

hachis_parmentier (1K)

  • ± 2½ kg ossenstaart Meritus
  • groentebouillon
  • 2 sjalotten
  • 800 g groenten (snijbiet, witte of groene kool)
  • paneermeel
  • boter
  • peper en zout
    • voor de puree
  • 800 g bintjes
  • melk
  • eieren
  • peper
  • zout en muskaatnoot
  • boter

Kook de ossenstaart in een ruime hoeveelheid groentebouillon.
Laat dit gedurende ongeveer 2 à 3 uur koken.
Haal het vlees van de beentjes en verwijder het vet.
Maak de snijbiet of witte of groene kool schoon en snijd in grove snippers.
Kook gaar.
Bind daarna de groente met wat room.
Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Giet ze af.
Pureer de aardappelen met melk, boter en enkele eieren en breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Versnipper de sjalotten.
Verhit boter in een pan en stoof het ontbeende vlees hierin aan samen met de sjalotsnippers.
Voeg wat van de bouillon toe en laat inkoken tot de massa compact wordt.
Voeg eventueel op het einde van de bereiding wat truffelblokjes of boleten toe.
Schik in een ovenschotel achtereenvolgens een laag vlees, een laag groenten en als laatste de aardappelpuree.
Bestrooi met paneermeel en enkele blokjes boter.
Laat gratineren onder een hete grill.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug