Spaghetti alla carbonara,
spaghetti met spekjes, room, kaas en ei

spaghetti_alla_carbonera (1K)

  • 375 g spaghetti
  • 4 dikke plakken ontbijtspek (1 cm.) in reepjes gesneden
  • 2 eetl. olijfolie
  • 25 g boter
  • 4 eieren
  • 1 ½ dl slagroom
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 2 eetl. versgehakte peterselie
  • versgemalen peper

Kook de spaghetti in ruim kokend water met wat zout beetgaar.
Giet de pasta af en besprenkel deze met 1 eetlepel olijfolie, om aan elkaar plakken te voorkomen.
Smelt de overige olijfolie met boter en bak hierin de spekreepjes krokant.
Zet de spekreepjes apart tot gebruik en bewaar het bakvet.
Klop de eieren los, samen met de slagroom en de kaas.
Verhit in een schone pan een gedeelte van het bakvet van de spekjes en verwarm hierin de spaghetti.
Voeg op het laatst het room-eimengsel toe en blijf roeren tot het geheel iets begint in te dikken.
Voeg vervolgens de spekjes en de peterselie toe en breng indien nodig nog op smaak met versgemalen peper.
Haal het gerecht daarna van het vuur anders krijgt u spaghetti met roerei!
Serveer de spaghetti alla carbonara in een voorverwarmde schaal.

Wijnadvies
Sauvignon Blanc, Cercle de la Grappe, Vin de pays d’Oc, Zuid Frankrijk.

Succestip
Serveer in een bakje apart versgeraspte pecorinokaas of geschaafde Parmezaanse kaas.

Bron: Spar Succes recepten

Terug