Cannellóni alla niçoise,
Cannellóni met groenten en varkensvlees in romige tomatensaus

cannellóni_alla_nicoise (2K)

  • 16 voorgekookte lasagnevellen
  • 400 g varkensvleesreepjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 ui in blokjes gesneden
  • 100 g paprikablokjes (rood, geel, groen)
  • 100 g courgette in blokjes in blokjes gesneden
  • 100 g aubergine in blokjes in blokjes gesneden
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 1 snufje verse tijmblaadjes
  • 1 blaadje laurier
  • zout en versgemalen peper
  • 3 tomaten zonder zaadjes, in stukjes gesneden
  • 4 eetl. gezeefde tomaten
  • 2 dl slagroom
  • 1 theel. zachte boter
  • 6 eetl. geraspte kaas

Kook de lasagnevellen beetgaar in water met zout.
Spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
Leg ze daarna plat op een werkblad en dep ze droog met keukenpapier.
Bestrijk ze daarna met 1 eetlepel olijfolie om uitdrogen te voorkomen.
Verhit in de tussentijd 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de met peper en zout gekruide varkensvleesreepjes krokant en gaar.
Voeg de overige groenten en kruiden toe aan de varkensreepjes en laat deze kort meebakken.
Voeg vervolgens de slagroom, gezeefde tomaten en tomaatblokjes toe en breng het geheel aan de kook.
Laat het varkensvlees-groentemengsel in roomsaus een beetje indikken en laat het daarna afkoelen.
Verdeel het mengsel over de uitgespreide lasagnevellen en rol ze op met de naad naar onder en leg ze tegen elkaar in een lichtbeboterde ovenschaal.
Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en laat het in een voorverwarmde oven op 200 °C in ca. 10 minuten goudbruin en warm worden.
Serveer meteen.

Wijnadvies
Montepulciano, Italië.

Succestip
U kunt ook kant en klare cannellóni rolletjes gebruiken en deze met de koude vulling inspuiten.

Bron: Spar Succes recepten

Terug