Paella met saucijsjes

paella_saucijsjes (3K)

voor 2 personen
  • 1 pak Lassie Spaanse paella
  • 2 saucijsjes, à 100 g
  • 3 eetl. olie
  • 1 grote ui, fljngesnipperd
  • 1 grote rode paprika, in blokjes
  • 200 g gebroken diepvries sperziebonen

Doe de inhoud van het zakje paellarijst in een pan en voeg 55 cl koud water toe.
Plaats een deksel op de pan en breng het geheel goed aan de kook.
Als het water kookt, de warmtebron lager zetten zodat het water net aan de kook blijft.
Laat de gekruide rijst 10 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren, haal daarna de pan van de warmtebron (afgieten is niet nodig) en laat deze met het deksel op de pan nog 5 minuten nagaren.
Wel intussen de saucijsjes ca. 5 minuten in een pan met heet water en houd het water tegen de kook aan.
Neem de saucijsjes uit de pan en dep ze droog.
Snijd de gewelde saucijsjes met een scherp mes in dunne plakken.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de plakken saucijs in ca. 5 minuten bruin en gaar.
Fruit de ui en paprika ca. 3 minuten met het vlees mee.
Kook intussen de sperziebonen ca. 7 minuten in een andere pan met een bodem kokend water en giet ze vervolgens af.
Voeg de gekruide rijst en sperziebonen aan het groentemengsel toe en schep het geheel goed door elkaar.
Verdeel de paella over de borden.

Variatietip
Vervang de saucijsjes door andere pittig gekruide worstjes.

Bron: Lassie

Terug