Tagliatelle quattro fromaggi
(lintpasta met een saus van 4 soorten kaas)

tagliatelle_quatro (2K)

  • 400 g. tagliatelle all’uovo
  • 2 eetl. olijfolie
  • ⅓ rode, ⅓ groen, ⅓ gele paprika in dunne reepjes
  • ½ prei in ringetjes gesneden
  • 2 tomaten, zonder zaadjes, in reepjes gesneden
  • 1 pot quattro fromaggi
  • 6 blaadjes basilicum, in dunne reepjes gesneden
  • zout en versgemalen peper

Kook de tagliatelle in water met wat zout beetgaar.
Giet de pasta af en besprenkel deze met 1 eetlepel olijfolie, om aan elkaar plakken te voorkomen.
Verhit vervolgens de overige olijfolie in een ruime pan en bak hierin de paprika en prei licht aan.
Voeg daarna de tomaatreepjes en de quattro fromaggi en een paar eetlepels water toe tot een gladde saus wordt verkregen en laat het geheel zachtjes koken.
Voeg de tagliatelle toe aan de saus en schep het geheel voorzichtig om.
Voeg als laatste de basilicumreepjes toe.
Controleer op smaak en voeg indien nodig eventueel extra peper en zout toe.

Wijnadvies
IJskoud geserveerde Canei Rosé.

Succestip
Van de eventuele restjes van dit gerecht een heerlijke fritatta maken als lunchgerecht.

Bron: Spar Succes recepten

Terug