Lasagne di pollo al forno
Pasta met kip uit de oven

lasagne_di_pollo (2K)

  • 1 pak, voorgekookte lasagne naturel
  • 2 eetl. olijfolie
  • 400 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 2 dl gezeefde tomaten
  • 2 eetl. bloem
  • zout en versgemalen peper
  • ½ glas droge witte wijn
  • 1 theel. gehakte rozemarijnblaadjes
  • 4 fijngesneden salieblaadjes
  • 1 dl. liter kippenbouillon
  • 1 pakje bechamelsaus
  • ½ liter melk
  • 1 eetl. zachte roomboter
  • 200 g gebakken champignons
  • 100 g geschaafde Parmezaanse kaas

Bak de kipblokjes samen met knoflook en sjalot gaar in 2 eetlepels olijfolie.
Bestrooi het geheel daarna met bloem, laat dit even smoren en blus de kipblokjes vervolgens af met witte wijn.
Breng het geheel op smaak met peper, zout, rozemarijn en salie.
Voeg daarna ook de bouillon toe en laat het geheel op een matig vuur ca. 30 minuten stoven.
Kook in de tussentijd de lasagnevellen in ruim water met zout.
Schep ze daarna uit de pan en spoel af onder koud water en laat ze uitlekken.
Spreid de lasagnevellen uit op een werkvlak en bestrijk deze met 2 eetlepels olijfolie.
Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm tot gebruik.
Bestrijk een ovenvaste schaal met zachte roomboter en bedek de bodem met 1 laag lasagnevellen.
Leg hierop de kipblokjes, bechamelsaus en champignons en dek elke laag af met Parmezaanse kaas en een laag lasagnevellen.
De laatste laag bestaat uit bechamelsaus en Parmezaanse kaas.
Bak de lasagne af in een voorverwarmde oven op 200º C gedurende 30 minuten.

Wijnadvies
Chianti, Sensi, Toscane, Italië.

Succestip
U kunt de lasagne een dag van tevoren bereiden en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik.
Warm deze op in een voorverwarmde oven op 180º C gedurende 25 minuten.

Bron: Spar Succes recepten

Terug