Spaghetti met courgette-muntsaus en kip

  • 350 g volkoren spaghetti
  • 2 courgettes (ca. 600 g)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 g verse munt
  • 350 g kipfilet
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 2 eetl. olijfolie

Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing koken.
Courgettes schoonmaken en in stukjes snijden.
Uien en knoflook pellen en snipperen.
Munt schoonmaken en fijnhakken.
Kipfilets in reepjes snijden en mengen met ketjap manis, helft knoflook en helft komijn.
In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en kipreepjes 10 minuten bakken.
In diepe pan 1 eetlepel olie verhitten en courgette met ui 3 minuten al omscheppend bakken.
Rest knoflook en komijn toevoegen en 1 minuut bakken.
Helft in koekenpan bij de kip scheppen en meebakken.
Aan diepe pan 3 dl water toevoegen en rest courgette 5 minuten koken.
Met staafmixer pureren.
Kip en munt door courgette saus roeren.
Spaghetti met daarop courgette-kipmengsel op 4 borden scheppen.

Serveertip

Zelf vonden we dat er de volgende keer wel een beetje meer munt in mag.

Bron: Receptenkaart van Albert Heijn
Gepubliceerd door: Smulweb

Terug