Groentecurry uit de Caraïben

groentecurry (3K)

vegetarisch
  • 1 blik kidneybeans
  • 2 eetl. plantaardige olie
  • 2 bananen, overlangs gesneden en in vieren verdeeld
  • 2 rode uien in ringen gesneden
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 geschilde appel in partjes gesneden
  • 1½ theel. citroenrasp
  • 1½ theel. gemalen koriander
  • 1 mespuntje kerriepoeder
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • 1 mespuntje komijnpoeder
  • ½ kop druivensap
  • 3 eetl. gehakte pinda’s
  • 4 koppen gekookte basmati rijst
  • 2 eetl. bloem
  • olie om in te bakken

Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan.
Bak hierin de ui en knoflook lichtbruin.
Voeg vervolgens de appelpartjes, citroenrasp en gedroogde kruiden toe en laat deze even meebakken.
Blus het geheel af met druivensap en voeg daarna de kidneybeans toe.
Laat het geheel even smoren.
Wentel de bananen door de bloem en bak ze in hete olie om en om krokant.
Verwarm de rijst in een magnetron en verdeel deze over voorverwarmde borden.
Schep de groentecurry erbij en garneer de borden met gebakken banaan.
Bestrooi de borden voor het serveren met gehakte pinda’s.

Wijnadvies

IJskoud geserveerde, Peter Mertes Mainzer Domherr, Spatlese, Duitsland

Succestip

Ook lekker met een in reepjes gesneden omelet.

Bron: Spar Succes recepten

Terug