Ondersteboven gebakken provençaalse groentepizza

groentepizza (4K)
vegetarisch
  • 1 rode,1 gele,1 groene paprika in reepjes gesneden
  • 2 rode uien, in reepjes gesneden
  • 3 eetl. olijfolie
  • 8 champignons in plakjes gesneden
  • 1 theel. oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • ½ pak pizzadeeg
  • 3 eetl. geraspte pizzakaas
  • zout en versgemalen peper

Bereid de helft van het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak in de olie de ui samen met de knoflook glazig en voeg hieraan ook de paprika-reepjes en champignons toe.
Bak de groenten tot ze licht beginnen te kleuren.
Voeg daarna oregano, peper en zout toe en laat het geheel af koelen.
Zet het mengsel weg tot gebruik.
Snijd vervolgens de mozzarella in plakken.
Verwarm de oven voor op 200º C.
Rol het inmiddels gerezen deeg uit tot een dunne lap die iets groter is dan de ovenschaal.
Verdeel het groentemengsel over de bodem van de ovenschaal en dek het geheel af met plakjes mozzarella.
Kruid deze met peper en zout.
Dek vervolgens het geheel af met het uitgerolde deeg en druk dit een beetje aan langs de randen.
Bak de pizza gedurende 20 minuten in de oven.
Haal deze daarna uit de oven laat de pizza even afkoelen.
Daarna keert u hem voorzichtig om op een platte ovenbestendige schaal.
Het overtollige groentevocht, wat zéér heet kan zijn, kunt u nu afgieten.
Bestrooi de pizza met geraspte pizzakaas en zet deze nog 5 minuten terug in de oven.
Serveer de pizza zo heet mogelijk.

Wijnadvies

Bardolino, Veneto, Italië

Succestip

U kunt de pizza ook van tevoren bereiden en op vetvrij papier in de oven opwarmen.

Bron: Spar Succes recepten

Terug