Kalfsentrecote

  • 4 kalfsentrecotes van zo'n 175 g per stuk
  • wat versgemalen peper en wat zout
  • 200 g champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 theel. cacaopoeder
  • 0,1 g sargol saffraandraadjes
  • 2 eetl. geschaafde amandelen

Bestrooi de entrecotes met wat peper.
Veeg de champignons schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje en snijd ze in plakjes.
Pel de ui en snipper deze.
Verhit de olie en bak de entrecotes goudbruin in zo'n 3 minuten per kant.
Bestrooi ze met wat zout.
Neem ze uit de pan en houd ze nog even warm.
Voeg de champignons, ui en geperste knoflook bij het braadvet en bak ongeveer 2 minuten.
Voeg vervolgens de wijn en de tomatenpuree toe en stoof het geheel gedurende 2 minuten.
Roer dan de cacao, saffraan en 1 eetlepel amandelen erdoor.
Serveer de saus over de kalfsentrecotes en strooi hierover de rest van de amandelen.
Rijst en tomatensalade maken dit gerecht af.

Bron: Saffraan, het heilzame kruid

Terug