Gehaktschotel met bonen

gehaktschotel_bonen (5K)

  • 1 eetl. olie
  • 250 g mager rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 oranje paprika
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 - 3 theel. chilipoeder
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 2 theel. gedroogde oregano
  • 1 blik gepelde tomaten of 4 - 5 ontvelde (vlees)tomaten
  • 3 dl runder- of groentebouillon
  • 2 blikjes rode kidneybonen of 1 pot bruine bonen (1 l)
  • peper

Verwarm de olie in een grote braadpan tot deze heet is.
Voeg al roerende het gehakt toe en bak dit rul.
Pel de uien en snijd ze klein.
Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes.
Voeg de groenten en knoflook toe en bak deze in 5 minuten zacht.
Voeg chili- en komijnpoeder met de oregano toe en bak dit een minuut mee.
Voeg de gepelde tomaten, bouillon en (kidney)bonen met vocht toe voeg peper toe.
Breng alles aan de kook en laat het gedeeltelijk afgedekt in circa 15 minuten inkoken.
Garneer eventueel met in parten gesneden kerstomaten.
serveer direct met een gemengde (witlof)salade.

Tip

Vervang het gehakt eens door Quorn.
Laat het gehakt weg en voeg vlak voor het serveren blokjes 30+ kaas toe (150 gram).

Terug