Rode vleescurry met gembermihoen en broccoli

vleescurry (2K)

  • 400 g varkenshaas of lamshaasjes
  • 600 g broccoli
  • wokolie
  • 1 bakje boemboe voor rode curry
  • 1 pak mihoen
  • 4 eetl. gembersiroop
  • seroendeng
  • sambal oelek

Snijd het vlees in stukjes van ca. 2 cm
Was de broccoli en verdeel hem in roosjes.
Snijd vervolgens de steel in plakjes.
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de broccoli toe aan het kokende water en laat ca. 5 minuten koken.
Direct afgieten, goed laten uitlekken en warm houden in de pan met het deksel erop.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de stukjes vlees 3 minuten.
Voeg de boemboe en 1 dl water toe en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen.
Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken.
Direct afgieten in een vergiet, snel even met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Schep er gembersiroop door.
Verdeel de mihoen over vier borden, schep de broccoli ernaast en de curry er bovenop.
Bestrooi, zowel de curry als de broccoli met seroendeng.
Geef de sambal erbij om zelf nog meer pit toe te voegen.

Op tafel

Zet kroepoek naturel op tafel voor een knapperige "bite" en mango chutney om erbij te nemen voor een smakelijk accent.

Lekker anders kan ook

Vervang het vlees door een stevige visfilet, wok deze maar 2 minuten.
Vervang de helft van de broccoli door bloemkool.

Zet een compleet menu op tafel

Lekker vooraf: Salade met gebakken Thaise mosselen en Rijst-kokosdessert met rode vruchten toe.

Bron: Conimex

Terug