Varkenskarbonade met grove Zaanse mosterd en tomaten-avocado salade

varkenskarbonade2 (3K)

  • 4 flinke varkenskarbonaden met been
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 8 eetl. varkensvleesmarinade
  • 4 eetl. grove mosterd
    • voor de salade:
  • 4 ontvelde tomaten, zonder zaadjes, in blokjes gesneden
  • 4 x ½ avocado
  • eetl. citroensap
  • 2 eetl. fijngesneden koriander
  • 4 eetl. yoghurt dressing
  • peper en zout

Kruid de karbonades met peper en zout en bestrijk ze met de varkensvleesmarinade en de grove mosterd.
Laat de karbonades 15 minuten marineren.
Maak in de tussentijd de tomaten/avocadosalade door de avocados te halveren en in blokjes te snijden.
Bewaar de uitgeholde schillen.
Besprenkel de avocadostukjes met het citroensap en vermeng deze met de tomaatblokjes, koriander en de dressing.
Meng dit alles voorzichtig door elkaar en schep het geheel in de uitgeholde schillen van de avocado.
Zet de gevulde schillen afgedekt en gekoeld weg tot gebruik.
Rooster nu de karbonades op de barbecue in ca. 8 minuten.
Het vuur moet niet meer zo hoog zijn, anders verbranden ze.
Serveer de karbonades met de gevulde uitgeholde avocados.

Wijnadvies

Cotes du Rhone, Ecusso, Frankrijk.

Succestip

Deze bereiding gaat ook goed met lamsvlees of kip.

Bron: Spar Succes recepten

Terug