Friese bloemkool en Noord-Hollandse gehakt samen in tomatensaus

bloemkool_gehakt (5K)

voor 2 personen

  • ½ bloemkool
  • 200 g gehakt
  • 2 eetl. zoete ketjap
  • ¼ theel. (witte) peper
  • ca. 30 cl tomatensaus
    (bijvoorbeeld Odin-passata of blikje gehakte tomaten)
  • 1 theel. tijm
  • mespunt cayennepeper
  • zeezout naar smaak
  • 2 theel. honing
  • olijfolie
  • veldsla

Gehakt mengen met ketjap, peper en zout.
Maak door het gehakt tussen je handen te draaien kleine balletjes, twee keer zo groot als soepballetjes.
Gehaktballetjes krokant en gaar bakken in olie.
Bloemkool in roosjes snijden en in ongeveer 10 minuten gaar stoven in een bodempje water.
Tomatensaus met cayennepeper en tijm al roerende verwarmen op een vlamverdeler.
Op smaak brengen met zout en honing.
Schenk de saus in een platte schaal of een groot, diep bord.
Leg daarin de bloemkoolroosjes en gehaktballetjes.
Garneer de schaal met veldsla.

Lekker met pasta, aardappelpuree of gebakken aardappelen.

Bron: Odin recepten

Terug