Couscous met kip in pittige tomatensaus

couscous_kip (2K)

  • 1 pak Lassie Couscous Maroc
  • 2 eetl. olijfolie
  • 250 g kipfilet, in blokjes
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 eetl. zoete chilisaus
  • ½ blik tomatenblokjes (à 400 g)

Verhit de olijfolie in een wok en roerbak hierin de kipfilet met de kerriepoeder in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
Laat de couscous in een kom met 50 cl kokend water 5 minuten wellen.
Fruit intussen de ui en chilisaus ca. 2 minuten op middelhoog vuur met de kipfilet mee.
Voeg de tomatenblokjes aan de kipfilet toe en laat de tomatensaus ca. 5 minuten op middelhoog vuur sudderen.
Breng de kip in tomatensaus op smaak met zout & peper.
Roer de couscous door elkaar.
Verdeel de couscous en kip in pittige tomatensaus over de borden.

Serveertip

Garneer de saus met 2 eetlepels fijngehakte verse koriander.

Bron: Lassie

Terug