Runderreepjes met chimichurri

voor 2 personen

  • 6 takjes peterselie
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ Spaanse peper
  • 1 theel. oregano
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • 2 eetl. olie
  • 150 g runderreepjes
  • 1 eetl. vloeibare margarine

Was de peterselie.
Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd ze in stukken.
Pureer met een staafmixer de peterselie met de sjalot, knoflook, rode peper, oregano en azijn tot een gladde puree.
Verdun de puree met de olie.
Maak de saus op smaak met een beetje zout.
Bestrooi de runderreepjes met peper en een beetje zout.
Bak het vlees in de hete margarine snel bruin.
Geef de chimichurri er bij.

Menusuggestie
Lekker met geroerbakte courgette en volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug