Risotto traditioneel

Verhit wat boter in een ruime pan en fruit hierin een uitje.
Roer de risottorijst erdoor en bak deze even mee.
Maak intussen in een andere pan een bouillon warm (richtlijn: voeg per 100 gram rijst 50 cl bouillon toe).
Doe een scheutje bouillon bij de rijst en breng dit onder af en toe roeren aan de kook.
Voeg de overige bouillon in gedeelten toe (volgende hoeveelheid pas toevoegen als de vorige door de rijst is opgenomen).
Roer een klontje boter door de rijst en breng de rijst op smaak met zout, peper en eventueel Parmezaanse kaas.

Snelle bereidingswijze

Verhit wat boter in een pan.
Roer de risottorijst erdoor.
Voeg per 100 gram rijst 18 cl warme bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Met gesloten deksel 12 minuten zachtjes doorkoken.
Haal de pan van de warmtebron en roer de rijst even door.
Afgieten is niet nodig.
Laat de rijst nog 5 minuten nagaren.

Bron: Lassie

Terug