Sweet Chili wok rijst met spitskool, amandeltjes en shiitakes

sweet_chili_wokrijst_spitskool (3K)

  • 2 eieren
  • 1 zakje (8 cl) Conimex Woksaus Sweet Chili
  • 200 g shiitakes
  • ¼ rode paprika
  • 75 g witte amandelen
  • wokolie
  • 300 g gesneden spitskool
  • 1 zakje yellow long grain wok rijst

Kluts de eieren met 1 eetlepel woksaus door elkaar.
Snijd de shiitakes in vieren en de paprika in stukjes.
Hak de amandelen grof.
Verhit een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak de amandelen 2 minuten.
Voeg de paprika en de spitskool toe en wok 3 minuten.
Voeg de shiitakes toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep de rijst en de rest van de woksaus erdoor, wok nog 2 minuten.
Verwarm ondertussen een scheutje wokolie in een koekenpan.
Giet de eieren in de pan en bak een dunne omelet.
Laat deze als het ei van boven droog is en van onderen lichtbruin op een bord glijden.
Rol de warme omelet op en snijd er reepjes van.
Verdeel de sweet chili wok rijst met spitskool, amandeltjes en shiitakes over 2 grote kommen of borden en strooi de reepjes omelet erover.

Op tafel

Geef er als kruidige smaakmaker kroepoek Bali bij.

Lekker anders kan ook

Voeg voor een niet vegetarische variant met de rijst 100 g hamblokjes toe.

Bron: Conimex

Terug