Risotto alla Siciliana

risotto alla siciliana (2K)

  • 200 g Lassie Risotto rijst
  • 2½ eetl. boter
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 25 cl kippenbouillon
  • 5 cl droge witte wijn
  • 20 cl tomatenblokjes (uit blik)
  • 2 eetl. zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
  • ½ eetl. kappertjes, uitgelekt

Verhit 2 eetlepels boter in een ruime wijde pan en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en oregano ca. 3 - 5 minuten op zacht vuur.
Voeg de rijst toe en roer deze op zacht vuur door de boter tot de rijstkorrels glanzend en doorzichtig zijn.
Voeg de bouillon, witte wijn en tomatenblokjes aan de rijst toe en breng deze op een middelmatig vuur al roerende aan de kook.
Kook de rijst afgedekt ca. 12 minuten tot de risotto beetgaar en het vocht bijna opgenomen is.
Roer de risotto tussendoor regelmatig door en voeg indien nodig een scheutje kokend water toe.
Neem de pan van het vuur en roer de overige boter door de risotto.
Breng de risotto op smaak met zout & peper.
Verdeel de risotto over vier borden.
Garneer de risotto met zwarte olijven en kappertjes.
Lekker met gebakken biefstuk en sperzieboontjes.

Tip

Roer voor een pittige risotto enkele druppels tabasco door de gekookte risotto.

Bron: Lassie

Terug