Involtini (rolletjes van spinazie)

involtini (2K)

  • 6 grote rijpe tomaten, gehalveerd
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 5 takjes tijm
  • 1 dl olijfolie
  • 1 zak spinazie (300 g)
  • 2 grote aubergines, in de lengte in dunne plakken gesneden
  • 250 g ricotta
  • 75 g pijnboompitten, geroosterd
  • 75 g rozijnen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g gnocchi *

* Gnocchi zelf maken
Gnocchi zijn een soort balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel.
De aardappels worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel gekneed en dan gekookt in kleine balletjes.

Verwarm de oven voor 190 °C.
Doe de tomaten met de plakjes knoflook, takjes tijm, fijngesneden ui, olijfolie, peper en zout in een ovenschaal.
Hussel goed om en rooster de tomaten in 15 - 20 minuten.
Verhit ondertussen een gril- of koekenpan en gril de plakjes aubergine 3 minuten aan iedere kant.
Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olie en voeg de spinazie en de knoflook toe.
Roerbak de spinazie 3 minuten en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de spinazie grof.
Meng in een kom de spinazie met de ricotta, pijnboompitjes en rozijnen en breng op smaak met peper en zout.
Schep op iedere gegrilde plak aubergine een lepel spinaziemengsel.
Rol de aubergine met vulling op en leg in een ovenschaal en houdt warm.
Pureer de tomaten met een staafmixer grof, breng op smaak met peper en zout en bestrooi evt. nog met gescheurde blaadjes basilicum.
Kook de gnocchi volgens aanwijzing op de verpakking.
Serveer de involtini met de tomatensaus en gnocchi.

Spinazie

1. Spinazie bevat veel vitamine C, A en E en veel anti-oxidanten
2. Spinazie kan tegenwoordig gewoon opgewarmd worden!!
3. Als je melk of room bij spinazie gebruikt hef je de zure werking van het oxaalzuur dat in spinazie zit op.

Bron: LLink, McDonald's Kitchen



Terug