Vleesreepjes met sesam

voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. tahin (sesampasta)
  • 1 theel. citroensap
  • ½ eetl. sesamzaad
  • 150 g ongepaneerde varkensschnitzel
  • 1 eetl. olie

Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
Roer er de tahin, het citroensap en wat peper door.
Voeg een beetje water toe tot het een smeuïge saus is.
Bak het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
Snijd het vlees in smalle repen
Verwarm de olie een koekenpan en bak hierin de repen vlees in ca. 6 minuten gaar en bruin.
Schep het sausje er door en bestrooi het vlees met het sesamzaad.

Menusuggestie
Lekker met witlof en in de oven geroosterde aardappelpartjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug