Varkensrollade op z’n paasbest

varkensrollade4 (2K)

  • 750 g varkensfiletrollade (gekruid)
  • 2 dl kookroom
  • 3 stengels bleekselderij (in stukken gesneden)
  • 1 teentje knoflook (grof gesneden)
  • 1 eetl. groene kruiden (bijv. peterselie)
  • 1 bosuitje (in ringen gesneden)
  • 1 eetl. olijfolie
  • snufje zout
  • snufje peper
  • peper en zout

Wrijf de rollade rondom in met de olijfolie vermengd met de groene kruiden.
Leg de rollade op het groentemengsel in de braadzak.
Sluit de braadzak goed af en prik 4 à 6 gaatjes in de bovenzijde van de zak.
Leg de rollade ca. 60 minuten in een voorverwarmde oven van 140 °C.
Na bereiding de rollade uit de braadzak nemen en warm houden in de oven of afdekken met aluminiumfolie.
Doe de vleessappen met het groentemengsel in een klein pannetje.
Pureer dit met de staafmixer.
Laat het even doorkoken en voeg de kookroom toe.
Breng de saus op smaak met zout & peper.
Snijd de rollade in mooie plakken in een veelvoud van twee met een scherp niet gekarteld mes.
Lekker met verse kruidentagliatelle en haricot verts.

Terug