Mexicaanse gehaktballetjes met tacosaus

voor 2 personen

  • 1 verpakking Lassie Minuutje Basmatirijst
  • 1 klein blikje maïs (à 150 g)
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetl. (vloeibare) bakboter
  • 150 g paprikablokjes
  • 1 pak kleine gebraden gehaktballetjes (à 12 stuks)
  • zout en versgemalen peper
  • 4 eetl. tacosaus
  • 2 eetl. geraspte kaas

Laat de maïs uitlekken en snijd de bosuitjes in ringen.
Verhit de boter in een wok en roerbak hierin de bosui en paprika ca. 4 minuten op middelhoog vuur.
Verwarm de maïs en gehaktballetjes mee en breng het gerecht op smaak met zout & peper.
Verwijder intussen de omverpakking van de rijst en trek de afdekfolie van de bakjes rijst een klein stukje - ca. 1 cm - open (niet geheel verwijderen!) of prik er een aantal gaatjes in.
Voeg eventueel zout naar smaak toe.
Verwarm de bakjes 1 minuut op maximaal vermogen (900 Watt) in de magnetron.
Indien 2 bakjes tegelijk in de magnetron worden geplaatst dan 1½ minuut!*
* De tijd kan variëren afhankelijk van het vermogen van uw magnetron.
Haal de bakjes uit de magnetron.
Let op: de bakjes zijn heet!
Verwijder de afdekfolie volledig voor het serveren.
Stort de rijstbolletjes op 2 borden, verdeel de gehaktballetjes met groente over de borden en garneer ze met tacosaus en geraspte kaas.

Bron: Lassie

Terug