Pasta met tomatensaus met braadworst

  • olijfolie
  • 4 braadworsten
  • 5 stengels selderie
  • 10 worteltjes
  • 2 uien
  • 3 blikken gepelde tomaat
  • 1 pak tomatenpuree
  • peper en zout
  • oregano
  • knoflook
  • pasta: penne, 500 gram
  • stukje Parmezaanse kaas

Snij de uien niet al te fijn en fruit ze met olie aan in een grote braadpan.
Snij de wortels in de lengte door midden of door vieren en snij verder in stukjes.
Voeg het bij de ui.
Snij de stengels overlangs doormidden en snij in stukjes.
Voeg ook bij de ui en wortel.
Dit is de soffritto.
Nu zachtjes 15 - 20 minuten(!) gaar laten sudderen.
Regelmatig alles omscheppen.
Bak in een koekenpan of tweede braadpan met olie de braadworsten aan alle kanten donkerbruin en zet 10 a 15 minuten op een laag vuur.
Haal de braadworsten uit de pan en snij ze in kleine stukjes.
Doe de olie en het vet bij de soffrotto en ook de braadworstschijfjes.
Zet het vuur hoog en voeg de tomaten en puree toe.
Peper en zout erbij en een grote hand oregano.
Snij 5-10 tenen knoflook in stukjes en doe bij de saus.
Als de saus bijna kookt zet je hem op het laagste vuur en laat de saus door regelmatig roeren, rijpen in 30 tot 45 minuten.
Zet een 20 minuten voor de saus klaar is een grote pan met water op en kook de penne al dente gaar.
Een minuutje korter dan op de verpakking staat!
Serveer de penne met daarop de pastasaus en maak af met het raspen van een stukje Parmezaanse kaas over de schotel.
En de hoeveelheid groente en de dikte van de saus kan je varieren en zelf bepalen.
Kinderen vinden het in ieder geval heerlijk.

DirkJan

Terug