Engelse biefstuk

  • 2 biefstukjes
  • snufje peper (uit de molen)
  • 4 velletjes bladerdeeg (ca. 15 x 15 cm)
  • 50 g roomkaas (met mierikswortel)
  • 3 eetl. boter
  • 2 takjes tijm

Laat de biefstukje tenminste 30 minuten buiten de koeling op temperatuur komen.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Smelt 1 eetlepel boter en bestrijk hiermee 2 velletjes bladerdeeg.
Leg de andere velletjes bladerdeeg erop.
Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en laat uitbruisen.
Bak de biefstukjes om en om in 1 minuut bruin.
Haal de biefstukjes uit de pan.
Bestrijk ze met de roomkaas met mierikswortel.
Leg ie der biefstukje op 2 velletjes deeg en vouw het deeg om het vlees.
Plak de randen vast met de rest van de gesmolten boter.
Bak de deegpakketjes in het midden van de oven ca. 10 minuten.
Garneer met de takjes tijm.
Lckker met rode bietjes en gebakken aardappelen.

Bron: Odin recepten

Terug