Spaghetti met kruidig broodkruim

  • 3 tenen knoflook
  • 2 kleine Spaanse pepertjes of een grote
  • 5 eetl. olijfolie
  • 100 gram broodkruim (ongeveer drie boterhammen)
  • 350 gram spaghetti
  • 2 eetl. verse peterselie
  • 2 eetl. geknipte bieslook
  • zout

Pel de knoflooktenen en hak ze fijn.
Snijd de pepertjes open, schrap de pitjes eruit en snipper ze heel fijn.
Verhit de olijfolie en voeg hier de fijngehakte knoflook en pepertjes aan toe.
Pas op voor aanbranden, want knoflook wordt dan bitter.
Verkruimel de boterhammen en voeg het broodkruim toe.
Flink omscheppen op niet te hoog vuur.
Het broodlkruim moet goed knapperig worden.
Intussen water koken voor de spaghetti en deze met een beetje zout gaarkoken.
Voeg de fljngehakte peterselie aan het brood mengsel toe, schep goed om.
Stort de gare spaghetti in een schaal, strooi er het gekruide broodmengsel over en bestrooi het geheel met fljngeknipte bieslook.
Mocht de spaghetti te droog zijn - dat kan want er is immers geen saus - druppel dan nog wat olijfolie over het geheel.
Daarom staat er ook altijd een kannetje met olijfolie op Italiaanse eettafels.

Bron: Marlies, MUG



Terug