Hamlapjes met warme ‘piccalilly’ van voorjaarsgroenten

hamlapjes4 (2K)

  • 500 g hamlappen
  • 75 g bloemkool (jong)
  • 6 eetl. Franse mosterd
  • 6 eetl. zoetzure zilveruitjes (+ ½ dl van het vocht)
  • 75 g peultjes
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 2 augurken
  • peper
  • 75 g worteltjes (jong)
  • zout
  • 50 g boter

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Haal de peultjes af.
Snijd de worteltjes en de augurken in plakjes.
Verhit de boter in een braadpan en bak hierin op een matig vuur de hamlapjes aan beide kanten bruin.
Voeg het kerriepoeder, een half kopje warm water en het vocht van de zilveruitjes toe.
Breng het vocht tegen de kook aan en stoof het vlees met het deksel op de pan op een laag vuur in ca. 45 minuten gaar.
Voeg de zilveruitjes, de bloemkool, de peultjes, de worteltjes en de augurken toe en stoof ze 4 minuten mee.
Roer de mosterd erdoor en breng het geheel op smaak met zout & peper.
Lekker met rode bietjes en krielaardappeltjes.

Bron: Vlees.nl

Terug