Varkenshaasje met champignonsaus

  • 1 kleine varkenshaas
  • 1½ eetl. vloeibare margarine
  • 2 sjalotjes
  • 100 g champignons
  • 1 eetl. bloem
  • 1 dl halfvolle melk
  • 1 dl kookroom light

Bestrooi het varkenshaasje met peper en weinig zout.
Verwarm 1 eetlepel margarine in een koekenpan.
Bak het vlees op hoog vuur aan alle kanten bruin.
Voeg als de margarine erg donker wordt de rest van de margarine toe.
Laat het vlees in 15 - 20 minuten gaar worden.
Maak de sjalotjes schoon en snijd ze klein.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Neem het vlees uit de pan.
Dek het af met aluminiumfolie en laat het 6 - 8 minuten rusten.
Fruit de sjalotjes in de achtergebleven margarine.
Bak de champignons kort mee.
Roer de bloem met de melk tot een papje.
Giet dit met de kookroom in de pan en breng het aan de kook.
Kook de saus nog 2 minuten.
Maak de saus op smaak met peper en wat zout.
Schenk de saus over het vlees.

Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug