Ovenschotel uit Corsica

  • 200 g kipfilet
  • 25 g mager rookspek
  • 2 tomaten
  • ¾ eetl. vloeibare margarine
  • 4 jeneverbessen
  • munt
  • rozemarijn
  • ½ dl gezeefde tomaten (pak)
  • 2 dl droge witte wijn
  • 175 g volkoren macaroni
  • 2 eetl. paneermeel
  • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

Snijd de kipfilet en het rookspek in blokjes.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Verwarm de margarine en bak hierin het vlees en het spek bruin.
Strooi er peper en een beetje zout over.
Plet met een houten lepel de jeneverbessen.
Voeg de jeneverbessen, royaal munt en rozemarijn, de stukjes tomaat, de gezeefde tomaten en de wijn toe.
Breng dit aan de kook en stoof het vlees 20 minuten.
Warm de oven voor op 200 °C.
Kook de macaroni in water met weinig zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Schep in een ovenvaste schaal de helft van de macaroni met daarop het vleesmengsel.
Verdeel de rest van de macaroni er over.
Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en strooi dit over de macaroni.
Laat het gerecht in de hete oven bruin kleuren.

Menusuggestie
Lekker met een rauwkostsalade.

Terug