Varkenshaasbiefstukjes met spek in de oven gegaard met aardappel en uien

varkenshaasbiefstuk (2K)

  • 500 g varkenshaas
  • 12 plakken ontbijtspek
  • 750 g stevig kokende aardappels
  • 2 uien (in ringen gesneden)
  • 2 eetl. honing
  • 1 snufje tijmblaadjes
  • 2 eetl. roomboter
  • 2 eetl. olijfolie + 1 eetl. roomboter
  • zout + vergemalen peper

Snijd de varkenshaas in plakjes van 3 cm doorsnede (12 stuks).
Kruid ze met zout en versgemalen peper en omwikkel ieder plakje varkenshaas met een plakje ontbijtspek.
Schil de aardappels en snijd ook deze in plakken.
Kook ze vervolgens gaar in water met zout.
Bak in de tussentijd de uien licht aan in de roomboter.
Voeg daarna de aardappelplakjes toe en bak ze samen goudbruin.
Schep het geheel daarna in een ovenschotel.
Verhit een koekenpan en laat hierin de olijfolie met boter heet worden en uitbruisen.
Bak hierin de omwikkelde varkenshaasplakjes om en om goudbruin en bijna gaar.
Plaats ze daarna op de aardappel-uienmengsel in de ovenschotel en bak het geheel gaar 5 - 7 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Voeg aan de braadjus van het vlees, de honing, tijm en een scheutje water toe en laat de saus even doorwarmen.
Neem de vleesschotel uit de oven en schenk door een zeef de saus er overheen.

Wijnadvies
Chianti, Sensi, Toscane, Italië

Succestip
Ook lekker met kip- of kalkoenfilet in plaats van varkenshaas.

Bron: Spar Succes recepten

Terug