Tortilla's gevuld met avocado en tonijn

tortillas (2K)


lunchgerecht
  • 8 kant en klare tortilla's
  • 2 avocado's
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 blikje tonijn in olie
  • 2 eetl. zure room
  • 2 hardgekookte eieren in partjes gesneden
  • 1 eetl. fijngesneden peterselie- of korianderblaadjes
  • 2 ontvelde tomaten, zonder zaadjes in kleine blokjes
  • 1/4 fijngesneden Spaans pepertje zonder zaadjes
  • zout en versgemalen peper

Halveer de avocado's, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in blokjes.
Besprenkel het daarna met citroensap tegen het verkleuren.
Meng de avocadoblokjes met tonijn (zonder de olie), eipartjes, tomaat, Spaanse peper en koriander of peterselie. Roer de zure room glad en meng deze met de tonijnolie.
Schep de saus over het avocadomengsel en roer alles voorzichtig door elkaar.
Breng indien nodig extra op smaak met zout en versgemalen peper.
Leg de tortilla's ca. 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Leg ze daarna op een werkvlak en bedek de helft met het avocado-tonijnmengsel.
Rol ze op en serveer 2 tortilla's per persoon.

Wijnadvies
Cabernet Sauvignon, Campañero, Chili

Succestip
Serveer dit met Hot salsa.

Bron: Spar Succes recepten

Terug