Roergebakken boerenkool met spek, appel en komijn

boerenkool2 (1K)

  • 500 g voorgesneden boerenkool
  • 500 g speklappen zonder zwoerd
  • 2 in ringen gesneden uien
  • 2 appels, geschild en in dunne partjes gesneden
  • 1 theel. komijnzaadjes
  • 2 eetl. plantaardige olie
  • zout en versgemalen zwarte peper

Snijd de speklappen in reepjes en bak deze goudbruin en krokant in 1 eetlepel olie in een braadpan.
Schep ze daarna uit de pan en houd ze warm tot gebruik.
Bak vervolgens de uien in de rest van de olie en voeg daarna ook de boerenkool toe en roerbak het mengsel op hoog vuur in ca.15 minuten.
Voeg op het laatste moment appelpartjes en spekblokjes toe.
Kruid het gerecht met komijnzaadjes en breng het eventueel op smaak met peper en zout.
Voeg als laatste de roomboter toe en laat deze even meestoven.

Wijnadvies
Pinotage, Schoonsigt, Wes Kaap, Zuid Afrika.

Succestip
Serveer de boerenkool bijvoorbeeld met gekookte aardappels en gebakken saucijsjes.

Bron: Spar Succes recepten

Terug