Roergebakken varkensvleesreepjes

varkensvleesreepjes (2K)

  • 600 g. varkensvlees in dobbelsteentjes
  • 3 eetl. maïsolie
  • 2 in ringen gesneden sjalotten
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 cm fijngesneden verse gember
  • 4 eetl. Japanse sojasaus
  • 3 eetl. chilisaus
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 8 in vieren gesneden champignons
  • 100 g. verse taugé
  • 3 diagonaal gesneden lente-uitjes
  • zout en versgemalen zwarte peper

Doe de varkensvleesblokjes in een kom en kruid het vlees met peper en zout.
Voeg vervolgens de Japanse sojasaus, gembersiroop en chilisaus toe en laat het vlees een ½ uurtje marineren.
Laat daarna het vlees uitlekken in een zeef en bewaar de marinade tot later gebruik.
Dep het vlees droog met keukenpapier en roerbak het daarna goudbruin en gaar in 2 eetlepels olie in een wok.
Neem daarna het vlees uit de wok en houd het apart tot gebruik.
Voeg vervolgens de rest van de olie toe aan het braadvocht en verhit deze op hoog vuur.
Roerbak hierin de lente-uitjes, champignons, sjalotten, taugé, knoflook en verse gember snel om en om.
Voeg vervolgens het vlees en de marinade weer toe.
Breng het geheel aan de kook en breng het gerecht eventueel op smaak met peper en zout.

Wijnadvies
Chardonnay/Sauvignon Blanc, Santa Balera, Chili.

Succestip
Serveer de varkensvleesreepjes met rijst of met gekookte aardappels.

Bron: Spar Succes recepten

Terug