Kalfslever bakken

Laat de lever eerst 20 minuten in melk 'weken'.
Het vlees wordt dan malser en nog lekkerder.
Daarna laten uitlekken en goed droog deppen met keukenpapier.
Voor het bakken door gekruide bloem halen.
Om kromtrekken te voorkomen, even de randen van de lever insnijden.
De lever zachtjes aan beide zijden bruin bakken in ruim, niet te hete boter, reken voor 150 gram lever 2-3 minuten aan elke kant.
De baktijd is afhankelijk van de dikte.
Wanneer je er met een plat mes op drukt, moet de lever stevig aanvoelen.
Lever mag niet droog, maar ook beslist niet rood zijn van binnen.

Tip

Je kunt de lever gewoon bakken zoals hierboven beschreven maar wat ook heel lekker is is een Marokkaans recept waarbij de lever 1 nacht wordt gemarineerd in o.a. olijfolie.
Ze wordt daarna wat langer gebakken maar wordt door het marineren niet droog.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug