pijnboompitjes" />

Tartaar van Meritusrund,
zeealgen en langoustines, fris slaatje, dressing van basilicum en pijnboompitjes

tartaar7 (1K)

  • 250 g Meritusrundvlees
  • 1 theel. notenolie
  • 1 theel. balsamico-azijn
  • 1 theel. fijn gesneden bieslook
  • 4 langoustines
  • limoensap
  • peper en zout

voor de tartaar van algen

  • 100 g gemengde zeealgen
  • ¼ avocado
  • zwarte peper
  • zeezout
  • limoensap

voor de dressing

  • ¼ krop friseesalade
  • ¼ krop rode sla
  • 20 g spinazie
  • 20 g basilicum
  • 20 g notensla
  • 10 g pijnboompitten
  • 1 theel. notenolie
  • 1 theel. balsamicoazijn
  • 1 dl arachide-olie
  • zwarte peper
  • peper en zout

Snijd het rundvlees fijn en breng op smaak met notenolie, balsamico-azijn en fijngesneden bieslook.
Hak de zeealgen fijn en meng met fijngesneden avocado, voeg limoensap toe en kruid met zwarte peper en zeezout.
Snijd de langoustines fijn en breng op smaak met limoensap, kruid met zwarte peper en zeezout.
Was de salade wassen en trek in plukjes, meng met notenolie en balsamico-azijn, breng op smaak met peper en zout.

Dressing
Doe alle nodige ingrediënten in de blender en cutter tot een homogene massa, kruid met peper en zout.

Vul de vorm voor de helft op met de rundtartaar, voor ¼ met de algen en ¼ met de tartaar van langoustines.
Schik hierop het slaatje.
Verwijder de vorm.
Spuit de dressing ervoor in een lijntje en werk af met bieslookstaafjes.

Bron: Het Recept Van De Week


Terug