Varkenshaas met gemengde groenten en kruidenboter uit de braadzak

varkenshaas4 (2K)

  • 2 varkenshaasjes
  • snufje zwarte peper (versgemalen)
  • 450 g soepgroenten (boeren)
  • 75 g kruidenboter
  • snufje zout
  • 1 braadzak

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Dep de varkenshaas met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper.
Schep de soepgroenten in de braadzak en leg de varkenshaas op de groenten.
Verdeel de kruidenboter over het vlees en maak de braadzak met de (bijbehorende) sluitclip dicht.
Plaats de braadzak in de oven en bak het vlees ca. 10 minuten op 200 °C.
Knip de braadzak aan de bovenzijde open en laat het vlees nog ca. 5 minuten in de oven bruinen.
Neem de varkenshaas uit de braadzak en laat het vlees ca. 5 minuten rusten.
Breng het vlees op smaak met zout & peper en snijd het vlees in plakken.
Verdeel de boeren soepgroenten en de jus over 4 borden en leg de plakken varkenshaas op de groenten.
Lekker met een gemengde salade en aardappelpuree.

Bereidingswijze braadzak

Grote stukken vlees kunnen in een braadzak worden verpakt.
De zak is gemaakt van kunststof die tegen een oventemperatuur van 220 °C bestand is.
Voor de bereiding is geen vet nodig.
Doe het vlees (met of zonder andere ingrediënten) in de braadzak en sluit die goed af met de bijgevoegde strips.
Maak in de bovenkant van de zak enkele gaatjes met een satéprikker, zodat de zak niet barst.
Bereid het vlees in de oven op een rooster of in de braadslede.
De bereidingstijd is afhankelijk van de soort en de grootte van het vlees.
De bereidingstijd voor varkensvlees is 8 minuten per centimeter doorsnede.
Voor rundvlees, rosé gebraden, geldt per centimeter doorsnede ongeveer 6 minuten braadtijd.
Reken voor 1 kip ± 60 minuten bereidingstijd.
Laat het vlees als het uit de oven komt ± 10 minuten rusten.
Knip één van de punten af en vang het vocht op (te gebruiken voor de jus of saus).
Braadzakken zijn o.a. te koop in gespecialiseerde kookwinkels.

Bijzonderheden

Varkenshaas is een schuin toelopend stukje vlees.
Vouw bij het braden de punt naar binnen en steek of bind deze vast met een prikker of rolladetouw, zodat het haasje overal even dik is.
Laat varkenshaas na bereiding ± 5 min. rusten onder aluminiumfolie, alvorens het vlees aan te snijden.

Smaakidee

Groene peper
Mosterd

Bron: Vlees.nl

Terug