Pikante roerbakgroenten met kleine gehaktballetjes

roerbakgroenten (2K)

  • 250 g gemengd gehakt
  • 2 eetl. chilisaus
  • 1 ei
  • 150 g mihoen
  • 8 shiitake paddestoelen of 8 grote champignons
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 250 g in reepjes gesneden Chinese kool
  • 1 winterwortel in dunne schijfjes
  • ½ fijngesneden Spaanse peper zonder zaadjes
  • 100 g prei in ringetjes
  • 100 g taugé
  • ½ groene paprika in kleine reepjes gesneden
  • 100 g sperzieboontjes of peultjes in reepjes gesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper

voor de saus:

  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 eetl. sojasaus
  • 2 theel. suiker

Meng het gehakt samen met het ei en chilisaus en breng het op smaak met peper en zout.
Vorm vervolgens kleine gehaktballetjes en laat deze 3 minuten garen in kokend water.
Spoel ze daarna af met koud water en bewaar ze tot gebruik.
Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat deze uitlekken en zet apart tot gebruik.
Verhit vervolgens de olie in een wok en roerbak hierin de Chinese kool, wortel, champignons, paprika, Spaanse peper en boontjes.
Voeg op het laatste moment de taugé en prei toe zodat deze knapperig blijven.
Meng daarna de ingrediënten voor de saus door elkaar en giet deze over het groentenmengsel.
Voeg nu ook de gehaktballetjes en de mihoen toe en verwarm het geheel.
Serveer de roerbakgroenten met pikante gehaktballetjes in voorverwarmde diepe borden.

Wijnadvies

Sauvignon Blanc, Schoonsigt, Wes-Kaap, Zuid Afrika.

Succestip

Heerlijk met een frisse komkommersla of atjar.

Bron: Spar Succes recepten

Terug