Rundvlees met cashewnoten

rundvlees (2K)

  • 500 g. biefstuk in reepjes gesneden
  • 2 eetl. sojasaus (Conimex)
  • 1 eetl. droge sherry
  • 3 eetl. plantaardige olie
  • 2 eetl. wokolie
  • 3 eetl. water
  • 2 eetl. maizena
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 50 g. fijngesneden verse gember
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 125 g. ongezouten cashewnoten
  • ½ rode- en ½ groene paprika in reepjes gesneden
  • 150 g. in schijfjes gesneden bleekselderij
  • 3 eetl. taugé

Meng de biefstukreepjes in een mengsel van sojasaus, sherry, wokolie, water, maizena, gember, peper en zout en laat dit ca. 20 minuten in de koelkast marineren.
Verhit de plantaardige olie in een wok of hapjespan.
Haal het vlees uit de marinade en roerbak het in gedeelten in hete olie tot de stukjes goudbruin en gaar zijn.
Bewaar de marinade tot later.
Bak niet teveel vlees tegelijk anders koelt de olie teveel af en zal het vlees gaan koken i.p.v. bakken.
Zet het vlees tot gebruik apart.
Roerbak vervolgens de knoflook, cashewnoten, paprika en selderie ca. 2 - 3 minuten op een matig vuur in de resterende braadolie.
Voeg daarna de rundvleesreepjes en marinade toe en laat het geheel op een hoog vuur bakken zodat de saus iets inkookt.
Voeg op het laaste moment de taugé toe zodat deze knapperig blijft.
Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden en serveer het gerecht met bijvoorbeeld bami of mihoen.

Wijnadvies

Chardonnay, Cercle de la Grappe, Languedoc, Frankrijk.

Succestip

Ook lekker met kip of varkensvlees i.p.v. rundvlees.

Bron: Spar Succes recepten

Terug