Meritus-rundergebraad met lentegroenten en biersaus

rundergebraad (2K)

  • 800 g Meritus-rundergebraad
  • 1 kg Belgische asperges AA
  • 200 g hopscheuten
  • 50 g Belgische gekookte ham
  • 4 blaadjes brikdeeg
  • 150 g nieuwe aardappelen
  • 1 dl blond bier
  • 1 dl room
  • peper
  • zout

Kruid het vlees goed.
Bak aan in de pan en braad verder af in de oven.
Kook de asperges en de hopscheuten apart.
Laat de hopscheuten goed uitlekken en vermeng met de fijngesneden ham.
Verdeel deze mengeling over de 4 blaadjes brikdeeg.
Pak in en laat het deeg kort kleuren in de oven.
Ontvet de braadpan.
Blus met blond bier, room en kruiden.
Versnijd het vlees en dresseer het op het bord met de asperges, het buideltje van hopscheuten en de gebakken nieuwe aardappeltjes. Werk af met de zachte biersaus.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug