Gegrilde biefstuk met teriyakisaus en sesamzaadjes

gegrilde_biefstuk (2K)

  • sojasaus
  • 1 eetl. gembersiroop
  • wokolie
  • zwarte peper
  • 4 biefstukken (à 125 g en ca. 2 cm dik)
  • 8 theel. (rijst)azijn
  • 4 theel. suiker
  • 4 eetl. geroosterde sesamzaadjes

Meng 3 eetlepels sojasaus met de gembersiroop, 3 eetlepels olie en wat zwarte peper.
Marineer hierin de biefstukken (ca. 10 minuten).
Gril de biefstukken op of onder een hete grill of in een grillpan aan beide kanten bruin.
Bestrijk tussendoor met de marinade.
Verwarm voor de teriyakisaus 2 dl sojasaus met de azijn en de suiker.
Roer tot de suiker is opgelost.
Leg de biefstukken op 4 borden, schep de saus ernaast en strooi de sesamzaadjes erover.
Serveer met gewokte paddestoelen en mihoen.

“Rood: 1 ½ - 2 minuten aan elke kant;
Rosé: 2 - 3 minuten aan elke kant of;
Doorbakken: 3 - 4 minuten aan elke kant.”

Bron: Conimex

Terug