Merituslendenstuk met een duxelles van woudpaddestoelen en bouchotmosseltjes,
perkament van zuurdesembrood, verfijnd met ansjovis

lendenstuk (1K)

  • 400 g lendenbiefstuk Meritus
  • 400 g gemengde bospaddestoelen
  • zuurdesembrood
  • 100 g bouchotmosselen
  • olie van ansjovis
  • 2 stengels jonge ui
  • bladpeterselie
  • 1 teentje look
  • 1 dl garnalenconsommé
  • 2 dl kalfsjus
  • 50 g boter
  • 1 eetl. truffeljus

Bak de lendebiefstuk saignant, kruid met peper en zout en laat rusten.
Hak de bospaddestoelen fijn en stoof ze samen met het wit van de ui aan, voeg peterselie en look toe, bind met boter, voeg bouchotmosseltjes toe en kruid met peper en zout.
Snijd het zuurdesembrood zeer dun, smeer het in met ansjovisolie en laat het drogen in de oven.
Laat de kalfsjus, consommé en truffeljus inkoken.
Bind met boter en kruid met peper en zout.
Leg de duxelles over de lengte van het bord leggen, schik hierop de versneden lendenbiefstuk.
Werk af met perkament van zuurdesembrood en lepel de saus rondom.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug