Chili con carne van Jan

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetl. olie
  • 100 g mager rundergehakt
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik of grote pot bruine bonen
  • paprikapoeder
  • chilipoeder

Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers, de paprika in blokjes en de bleekselderij in boogjes.
Verwarm de olie en bak hierin het gehakt al roerend gaar en rul.
Fruit de ui, de knoflook en de tomatenpuree kort mee.
Bak de paprika en de bleekselderij een paar minuten mee.
Voeg de tomaten met het vocht toe en laat dit 5 minuten sudderen.
Laat de bruine bonen uitlekken.
Meng de bruine bonen door het groente-gehaktmengsel en warm dit goed door.
Maak de chili pittig op smaak met paprikapoeder, chilipoeder en een beetje zout.

Menusuggestie
Lekker met als voorgerecht groentesoep.

Bron: Voedingscentrum

Terug