Hartige gebakken kaasplakken

  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 4 plakken jongbelegen boerenkaas van 1 cm dik (± 125 g
  • per plak) zonder korst
  • 1 ei (M)
  • 1 eetl. koffiemelk
  • 2 theel. fijne Franse mosterd
  • 1 eetl. fijngeknipte peterselie
  • 1 eetl. fijngeknipte bieslook
  • zout, peper
  • bloem
  • royaal paneermeel voor het wentelen
  • 50 g boter

Druk de pijnboompitten mooi verdeeld in de kaasplakken.
Klop het ei los met de koffiemelk, de mosterd, de peterselie, de bieslook, een snufje zout en wat peper.
Wentel elke kaasplak door de bloem (klop de overtollige bloem eraf) en dan door het ei en het paneermeel.
Zorg dat de plakken een egaal paneerlaagje hebben.
Laat ze een half uur in de koelkast opstijven.
Laat in een grote koekenpan het schuim van de boter net wegtrekken.
En bak de kaasplakken op matig vuur aan beide kanten goudbruin.
Serveer ze bij andijviestamppot.

Bron: Astrid Veltman

Terug