Sukadelapjes met hete bliksem

sukadelapje (2K)

  • 500 g sukadelappen
  • 1,2 kilo aardappels (bloemige)
  • 50 g boter (of margarine)
  • 3 appels (goudreinetten)
  • 3 uien
  • 2 eetl. bloem
  • 3 dl bouillon
  • 3 eetl. azijn (appelcider)
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • snufje peper
  • snufje zout

Pel en snipper de uien.
Schil de aardappels en de appels en snijd ze in stukjes.
Dep het vlees droog.
Verhit de boter en bak het vlees in ± 5 minuten rondom bruin.
Neem het uit de pan.
Voeg de uien aan het braadvet toe en fruit deze ± 3 minuten.
Strooi de bloem erover en gaar ze ± 3 minuten.
Voeg de bouillon, de azijn, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe en breng dit al roerende aan de kook.
Schep het vlees terug in de pan en laat het in ± 150 minuten gaar sudderen.
Snijd het vlees in kleine stukjes: breng op smaak met peper en zout.
Kook de aardappels in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Voeg na 10 minuten de appelstukjes toe.
Giet de aardappels af als ze gaar zjin en stamp alles door elkaar.
Lekker met tuinbonen en witte bonen.

Bron: Vlees.nl

Terug