Siciliaanse pasta met venkel en gehakt

  • 25 g rozijnen
  • 2 bollen venkel
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 4 eetl. olijfolie
  • 200 g gehakt, half-om-half
  • 25 g pijnboompitten
  • 10 cl witte wijn
  • 400 g lumaconi of andere korte pasta

Wel de rozijnen een kwartier of wat langer in een beetje warm water.
Snijd de venkel klein en bewaar wat van het groene fluf.
Bak de knoflook met de venkel 3 minuten in de olie.
Voeg het gehakt toe en bak het los, werkend met een spatel.
Bak de pijnboompitten even mee.
Doe er de uitgelekte rozijnen, wat zout en de witte wijn bij.
Sluit de pan en laat zachtjes 10 minuten garen.
Kook de pasta al dente in water met 10 gram zout per liter.
Meng na het afgieten grondig met de 'saus' en wat van het achtergehouden venkelgroen.
Nee, geen tomaat, geen kaas, hooguit wat peper.

Bron: Onno Kleyn

Terug