Hongaarse pittige goulash

goulash (3K)

vegetarisch, voor 2 personen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 3 stengels bleekselderij
  • ½ Spaanse peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70gr)
  • 1 eetl. groentebouillonpoeder of 1 groentebouillonblokje
  • zout & peper
  • 1 pak tofu wokreepjes mild pikant

Voor een typisch Hongaarse noot:
1 theelepel karwijzaad (kummel) over de uien strooien als ze glazig zijn.
Vlak voor het serveren de goulash op het bord garneren met een eetlepel zure room, of vooraf omroeren met enkele eetlepels volle yoghurt.
Dit haalt tevens de brand eruit voor wie het misschien te pittig wordt... (kinderen bijvoorbeeld).

Lekker erbij:

150 - 200 g (witte) rijst.
1 komkommer, fris aangemaakt naar wens.

Snijd de ui en de paprika in blokjes, de bleekselderij in reepjes en de Spaanse peper in zeer kleine stukjes.
Maak de knoflookteentjes schoon.
Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui tot deze glazig ziet.
Voeg de paprika, de bleekselderij, de Spaanse peper en de uitgeknepen knoflook toe en bak nog 3 minuten.
Roer de tomatenpuree door de groenten en bak dit even mee.
Voeg de tomaten, de groentenbouillon en 2 dl water toe en roer tot een gladde saus ontstaat.
Laat dit 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.
Breng op smaak met zout & peper.
Schep vlak voor het serveren de tofu wokreepjes door de goulash en laat het geheel door en door warm worden.
Lekker met rijst en komkommersalade.

Bron: Sofine

Terug