Geroosterde paprika's met geitenkaas en couscous

voor 8 personen

  • 200 g instantcouscous
  • 60 cl warme groentebouillon (tabletten)
  • 50 gram boter
  • 2 eetl. peterselie, gehakt
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 32 zwarte olijven, grofgehakt
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • 8 grote rode paprika's
  • 8 kleine tomaten
  • 450 g geitenkaas (rol)
  • olijfolie om in te vetten

Doe de couscous in een schaal en giet de bouillon erover.
Laat 5 minuten staan tot alle bouillon geabsorbeerd en de couscous zacht is.
Voeg boter, peterselie, knoflook, olijven, zout & peper toe en roer alles om met een vork.
Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
Halveer de tomaten en leg in elke paprikahelft een halve tomaat.
Schep de couscous rond de tomaten.
Snijd de geitenkaas in 16 plakjes en leg midden in elke paprika een plakje.
Bestrijk de paprika's van buiten met olijfolie.
Gril 8 - 10 minuten direct op halfhoog vuur tot de paprika's gaar en lichtgebakerd zijn.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug